سیفتی باکس(Sharps Container) ظرفی است عمدتا از جنس مواد پلیمر و کاملا یکبار مصرف برای نگهداری و حفظ پسماندهای تیز و برنده و سرنگ‌های پزشکی، که پس از پرشدن تا خط نشانه، توسط درپوش کاملا پلمپ شده و سپس مطابق استاندارد امحا می‌شود. سیفتی باکس ها عموما از مواد پلیمری مقاوم (مانند پلی‌پروپیلن) ساخته می‌شوند و باید نسبت به نفوذپذیری، ضربه، اعمال نیرو و نشتی پس از سقوط مقاوم باشند. این ظروف در حجم‌ها، اشکال مختلف (مکعب مستطیل، استوانه‌ای و …) و سایزهای گوناگون تولید می‌شوند که از دو قسمت درب و بدنه تشکیل شده و بر روی سطح بالایی خود، یک سوراخ به عنوان دهانه‌ی سیفتی باکس وجود دارد که باید به اندازه‌ای باشد که بتوان پسماند را بدون اعمال فشار دست، در ظروف انداخت و خارج کردن آن‌ها از ظرف ممکن نباشد. درب سیفتی باکس می‌بایست قابلیت قفل به دو صورت دائم و موقت را داشته باشد، تا در هنگام عدم استفاده، با بستن درب به صورت موقت از احتمال ریزش محتویات به بیرون و انتشار بوی بد جلوگیری شود و بعد از پرشدن تا خط نشانه، درب آن را به صورت دائم بست و مهروموم نمود.

معمولاً برای سازمان‌دهی انواع پسماندهای تیز و برنده، از یک سیستم کدگذاری رنگی در مراکز پزشکی و درمانی استفاده می‌شود. این مسئله به دفع اصولی‌تر پسماندهای تیز کمک بسیاری خواهد کرد. به عنوان مثال سیفتی باکس‌های درب قرمز، رایج ترین نوع سیفتی باکس مورد استفاده در مراکز درمانی و بهداشتی هستند. سیفتی باکس‌ های درب قهوه ‌ای برای جمع اوری زباله های غیرعفونی سمی و پسماندهای دارویی و شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. ممکن است این کدهای رنگی در مراکز مختلف و بسته به قوانین محلی، ملی یا بین المللی متفاوت باشند.

هدف از تدوین استاندارد 8502 تعیین ویژگی ها و روش های آزمون ظروف یکبار مصرفی است که مخصوص جمع آوری پسماندهای تیز و برنده مانند: تیغ های جراحی، سوزن های زیرجلدی و سرنگ های پزشکی یکبار مصرف است.

مواردی که برای این ظروف باید مورد بررسی قرار بگیرند شامل:

  • طراحی و ساختار (جنس، رنگ، دسته، درپوش)
  • مقاومت به نفوذپذیری
  • مقاومت به ضربه ونشتی پس از سقوط عمودی
  • مقاومت به ضربه ونشتی پس از واژگونی در اثر اعمال نیروی افقی
  • نشانه گذاری

مطالب مرتبط با آزمون فیزیکی و شیمیایی ظروف پسماند تیز