معمولا پنجاه درصد از وزن آمالگام دندانی را عنصر جیوه و مابقی را ترکیبی از فلزات نقره، مس، قلع و روی تشکیل میدهد. ترکیب پایدار حاصله با استحکام مناسب و در عین حال شکل پذیری راحت این امکان را به دندانپزشک می دهد تا تمامی بخش های فرسوده، شکسته و تخریب شده را به راحتی اصلاح نمایند. این ماده بعد از مدت کوتاهی سفت می شود و به رنگ تیره و نقره ای رنگ در می آید. آمالگام در حوزه ترمیم دندان به چند دلیل بسیار پر کاربرد و دارای اهمیت است:
- استحکام و دوام طولانی مدت ،احتمال شکستن آن را نسبت به انواع دیگر مواد پرکردنی و ترمیمی کمتر می کند.
- مهر و موم کردن درزها و پر کردن حجم های نامنظم دندان با آمالگام جلوی نفوذ باکتریها و عواملی که باعث ایجاد پوسیدگی می شوند را به بخشهای عمیق دندان خواهد گرفت.
- مقرون به صرفه بودن و استفاده نسبتا آسان و شکل پذیری سریع آمالگام ارزانترین راه درمان حفره و پوسیدگی دندان محسوب میشود.
استاندارد INSO 21005 الزامات و روش های آزمون آلیاژ آمالگام دندانی که برای تهیه آمالگام دندانی مناسب می باشد را تعیین می نماید و هدف از تدوین آن تعیین الزامات و روش های آزمون برای تهیه ، بسته بندی و نشانه گذاری آمالگام می باشد. این استاندارد برای آلیاژهای آمالگام دندانی که به صورت پودر فله ای، پودرهای فشرده قرص شکل، یا پودر داخل کپسول عرضه می شوند و جیوه های دندانی که در داخل کپسول یا به صورت بسته های کوچک از قبل وزن شده عرضه می شوند را شامل می شود.
در صورتیکه آلیاژ آمالگام دندانی یا جیوه دندانی به طور جداگانه عرضه شود این استاندارد در مورد آن اعمال خواهد شد.