Search
Close this search box.
خانه » اهمیت سنجش و تست زیست سازگاریِ تجهیزات پزشکی

اهمیت سنجش و تست زیست سازگاریِ تجهیزات پزشکی

فهرست محتوا

مطالب اخیر

سنجش و تست زیست سازگاریِ تجهیزات پزشکی

چکیده خبر

سجاد محمدی عضو هیئت مدیره شرکت فناور کیا نانو زیست ویستا ارزیابی زیست‌سازگاری ملزومات پزشکی را برای شناخت میزان خطر تجهیزات پزشکی یک فرآیند مهم در تولید این تجهیزات دانست و گفت: شناخت میزان سازگاری تجهیزات پزشکی با بدن انسان از اهمیت بالایی برخوردار است و ارزیابی زیست‌سازگاری این تجهیزات به دانش فنی و ملزومات خاصی نیاز دارد. تلاش کردیم تا به عنوان مرجعی قابل اعتنا این ارزیابی‌ها را انجام دهیم.

متن خبر

شاید بدیهی‌ترین پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین رسالت تجهیزات پزشکی چیست این باشد که سلامت جامعه و درمان بیماری‌ها را تضمین می‌کنند. اما این تجهیزات دانش‌بنیان باید از کارآیی و اثربخشی لازم برخوردار باشند. سنجش این اثربخشی و سودمندی با ارزیابی‌های تخصصی زیست‌سازگاری محصولات پزشکی شرکت دانش‌بنیان کیا نانوزیست ویستا محقق شده است.

سجاد محمدی در این رابطه با بیان این‌که ارزیابی زیست‌سازگاری تجهیزات پزشکی نشان دهنده میزان بی خطر بودن تولیدات است و سازندگان را به کاهش این آسیب‌ها ملزم می‌کند، افزود: انواع آزمون­های زیست سازگاری متناسب با محصول و کاربرد آن برای تولید کنندگان برای ارزیابی محصول ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است که توسط آزمون‌های تخصصی زیست‌سازگاری این شرکت دانش‌بنیان سنجیده می‌شود.

محمدی، ابزارها و اقلام پزشکی مرتبط با بخش‌های گوناگون بدن انسان را مشمول این آزمون دانست و گفت: اقلامی مانند ایمپلنت‌های دندانی، کیسه‌ها، فیلترها و سرنگ‌ها و … که حساس هستند، باید از منظر این آزمون شناسایی شوند. در این فرآیند، علاوه بر تست‌های تست‌های ایمنی نیز انجام می‌شود.

کمک به مقابله با شیوع کرونا

عضو هیأت مدیره کیا نانو زیست‌ ویستا از سنجش تولیدات مقابله با کرونا مانند ماسک‌های سه لایه و ضدعفونی کننده‌ها گفت و ادامه داد: همزمان با شیوع ویروس کرونا، تلاش کردیم تا به بدنه سلامت کشور یاری برسانیم و به صورت شبانه‌روزی، انجام تست‌های مربوط به زیست‌سازگاری تجهیزات پزشکی و اقلام دیگر مانند ماسک‌های سه لایه و ضدعفونی کننده‌ها را در دستور کار قرار دادیم.

محمدی، به ارزیابی دقیق و تعریف سازوکارهای ارزیابی برای ملزومات این حوزه اشاره کرد و گفت: ارزیابی ایمنی و زیست‌سازگاری ملزومات پزشکی بیش از 30 شرکت از جمله واحدهایی که در تولید ماسک، مواد ضدعفونی کننده، محلول‌های شست‌وشوی دست و سطوح، گازهای پلاسما، دستگاه‌ها و گیت‌های ضدعفونی فعال بودند ارزیابی و ایمنی‌سنجی شد.

این فعال فناور محلول‌ها، ماسک‌ها، گازها، دستگاه‌های ایجادکننده بخار برای ضدعفونی سازی محیط، گیت‌ها را از جمله این ملزومات عنوان کرد و گفت: ارزیابی بسیاری از این اقلام سازوکار استاندارد نداشت بنابراین تعریف سازوکارهای ارزیابی جدید با تحقیقات شبانه‌روزی بخش تحقیق و توسعه این شرکت، به استقرار تجهیزات و استفاده از مواد و عرضه ملزوماتی با کیفیت مطلوب برای مقابله با کرونا منجر شد.

وی با اشاره به ایجاد اشتغال برای 10 نیروی انسانی متخصص در این مجموعه دانش بنیان افزود: خوشبختانه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این شرکت دانش‌بنیان توانسته است بخش قابل توجهی از نیاز کشور به آزمون‌ها و خدمات فناورانه مربوط به سنجش کیفیت و زیست‌سازگاری تجهیزات دانش‌بنیان در حوزه پزشکی را تأمین کند و امید داریم روزی برسد که همه این تجهیزات به طور کامل توسط فناوران داخلی تولید شوند.

محمدی، تناسب اولویت‌های کشور با پژوهش‌ها را راهی دیگر برای تحقق یکی جهش در عرصه تولید دانست و گفت: بودجه‌هایی که وزارتخانه‌ها برای کار پژوهش تعریف می‌کنند، باید مبتنی بر اولویت‌‌ها و محصول‌محور تعریف شده و اختصاص یابد. این که بودجه‌های تحقیقاتی صرفاً به دانشگاه‌ها تزریق شده و ماحصل آن به پایان‌نامه‌هایی که دامنه اثرگذاری خاصی ندارند بدل شود، نه تنها یاری‌گر کشور نخواهد بود بلکه هزینه‌های هنگفت و جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت.

مجموعه آزمایشگاه شرکت کیا نانو زیست ویستا
مجموعه آزمایشگاه شرکت کیا نانو زیست ویستا
Search

بخش نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *